Siirry sisältöön

Hihat kääritty ja sormet savessa – työpaketti 4:n lähipäivän antia

Karkki-hankkeen työpaketti 4 piti ensimmäisen lähitapaamisensa Espoossa 8.11. Lähipäivän tarkoituksena oli laittaa kädet saveen ja alkaa konkreettisesti työstämään käsitemallinnuksia tietoarkkitehtuurityöpaketin tuotoksiksi. Aamupäivän aikana kuulimme hankkeen pääarkkitehdin Jarno Koppalan (Codemen Oy) puheenvuoron ja terveiset työpaketista 3 (toiminta- ja palveluarkkitehtuuri). Päivän varsinaista aihetta kohti meitä johdatti keskustelu oppijan käsitteestä ja päätietoryhmistä.

Pohjana lähipäivälle aloitimme lokakuussa valitsemaan oppijan käsitteitä organisaatioittain. Lähipäivässä jatkoimme oppijan käsitemallin työstämistä pienryhmissä, jolloin tavoitteenamme oli saada rajattua keskeiset käsitteet. Osallistujia oli useasta eri organisaatiosta; saimme aikaan hyvää keskustelua, näkökulmien ja näkemysten vaihtamista, mutta ennen kaikkea pääsimme myös yhteiseen käsitykseen oppijan keskeisistä käsitteistä.

Tietoarkkitehtuurikonsultti Pirjo Silius-Miettinen (Codemen/Citrus Solutions Oy) fasilitoi idearikkaan, touhukkaan ja tuotteliaan lähipäivän. Käsitemallinnuksen salat imaisivat lähipäivänä mukaansa ja saimme työn hyvin alulle. Työtä on hyvä jatkaa viikoittaisissa työryhmän tapaamisissa sekä pienryhmissä toteutettavissa työpajoissa.

Työtä on paljon, mutta onneksemme työpakettimme on aktiivinen ja osaamista löytyy monipuolisesti. Yhdessä saamme aikaan tulosta.

Kolmen kuvan kuvakollaasi lähityöpäivän työpajaan osallistuneista.
Lähipäivän työskentelyä Espoossa Omnian tiloissa 8.11.

Kirjoittaja: Emilia Myllyoja, hankevastaava, Koulutuskuntayhtymä OSAO.

OSAO on vetovastuussa tietoarkkitehtuurityöpaketista.